SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.

Klubben

Höllvikens Boxningsklubb har funnits sedan 1984. Christer Ekberg var tidigare sportchef i många år. Ken Kvist tog över rollen som huvudtränare och sportchef under åren 2011-2023 men har nu gått över till att arbeta på Värdehuset en trappa upp. Ken har under alla sina år levt för klubben och ligger bakom flertalet av klubbens framgångar. Klubben vann det hedersfyllda priset "Årets Idrottsförening" 2011. 2014 mottog vår huvudtränare Ken Kvist det prestigefyllda priset från Vellinge Kommun "Årets föreningsledare". År 2019 tog Ken Kvist även emot det ärofyllda priset som Årets Eldsjäl och Årets ledare!

Även om Ken nu "lämnat" klubben så stämmer det inte helt - Han är fortfarande med och stöttar klubben som rådgivare till styrelse och den nya sportchefen. Ken håller även fortfarande i de populära föräldrar- och barnpassen!

 

Vår nya sportchef sedan hösten 2023 är Lina Skoghagen. Lina började sin resa i klubben 2011 som matchboxare. Redan 2012 gick Lina sin första match och redan två år senare fick hon sitt första landslagsuppdrag. Lina hade sedan en framgångsrik karriär och gick hela 70 matcher. Hon representerade Sverige på flertal internationella tävlingar och landskamper. Lina deltog även på ett EM samt två nordiska mästerskap. 2017 bytte hon spår och blev tränare istället och har sedan dess varit involverad i klubbens tävlingsverksamhet. Lina fick även 2019 uppdrag som huvudtränare i landslaget för ungdom och junior damerna vilket fortfarande är ett pågående uppdrag. 2022 kom Lina även med i en satsning för kvinnliga tränare i Svenska Olympiska Kommiténs regi: Projekt Q - med målet att få fler kvinnliga tränare till OS. Lina är även utbildad idrottspsykologisk rådgivare och beteendevetare.

 

Höllvikens boxningsklubb erbjuder något för alla och har träning nästan varje dag, ca 50 veckor om året. Varmt välkommen att komma ner på ett provpass för att se om det är en träningsform som skulle kunna passa just dig.

 

Våra ledord är engagemang, prestigelöshet och samarbete. 

 

 

Lite relevant information:

 Postadress Höllvikens Boxningsklubb
c/o Lina Skoghagen
Ängdalavägen 38 
236 51 Höllviken
 
 Telefon
 
 0736-746401
 
 Bankgiro
 
 807-2886
 
 Organisationsnummer
 
 847000-4337
 
Sponsorer